Wakehurst Contemporary

Battersea

Wakehurst Contemporary

Wakehurst Contemporary, Battersea

Victorian property in South West London with modern interiors. Property’s design incorporates both contemporary British and Scandinavian design, including pieces from House of Hackney, Isle Crawford, and Skandium. It’s a colourful location with some pieces of antique furniture to balance out the modern decor. Key attributes include concrete floor kitchen, dark solid wood floor boards hall and downstairs reception rooms, sisal runner stairs, sisal carpet upstairs, tiled bathrooms, working fireplaces. 4 Bedrooms, 4 bathrooms, and a downstairs toilet. SW11 2 Ovens – Fisher & Paykel

Amenities

TrainNearest Rail: Please use TFL which will give available options from your destination. Closest train stations are Clapham Junction and Clapham South – both around 15 minutes walk from the house.

Contact Us


Drop us a message to find out more about this location or to check availability/rates.

    Show more images

    Map (Local train stations, hotels, restaurants and parking)


    Similar Locations to Wakehurst Contemporary

    • Sheereen Villas
      Sheereen Villas

      Situated on the Ealing /Brentford border, this imposing double fronted Victorian Villa was fully renovated in 2017. A large double fronted detached property, this house has been beautifully styled to reflect its period features alongside its modern architecture. French doors inter-connect the kitchen to living room, allowing for views of the Victorian walled garden. Natural light throughout. Large drive for 3 cars and side access to garden and rear of property (see amenities below for further parking / catering facilities) Key features:variety of flooring including Minton tiles, parquet flooring, Crittall style windows, exposed brick, freestanding bath. Sense of light and space prevail. Flexible space allowing for multi-dimension filming. Excellent transport links: close to M4,M40, Brentford Rail Station, Piccadilly line tube (Northfields), Heathrow (15 mins)

    • Castlebar House
      Castlebar House

      Industrial-chic renovated house residential house over 3 floors with large open plan living room / kitchen and a separate dining room (with built-in bar) and study and separate snug / playroom. The garden has a built-in kitchen and entertainment space.  The house has lots of open areas and circulation space which may lean itself to setting up cameras.

    • The Distillery
      The Distillery

      A derelict former Gin Distillery, quietly being lost to time in the corner of a car park in London’s East End, seemed an unlikely site to create a bright and inviting family home.  Landlocked on two sides, and with flats running the entire length of a third, the challenge was to incorporate light and views into the design without creating issues of overlooking. But it was this challenge that client/architect Rupert Scott of Open Practice Architecture used as inspiration to create a sanctuary of light, space and calm that defies its geographic constraints. Externally the Gin Distillery retains its previous discretion, but on entering the hidden courtyard a vast wooden door eludes to a different world within. The choice of materials focuses on simplicity and durability. Exposed steelwork with timber and polished concrete surfaces make up the ground floor living spaces with large Crittall windows reinstating the original rhythm of apertures. Throughout the interior, carefully placed light wells, screens and openings allow patterns of light to drift across the surfaces as each day progresses. A black steel staircase at the back of the home emerges into a sun-filled landing off which sit two modern cabin style bedrooms and a bathroom with Scandinavian redwood ceilings. An enclosed terrace on the upper floor allows for a tranquil outdoor escape from the bustle of surrounding Whitechapel. A new anthracite zinc roof sits within the walls and protrudes upwards to provide additional height within. The front yard and side passage also serve as secluded, social spaces that cushion the home from its urban surroundings. The Gin Distillery is an exercise in re-use and re-invention, converting strict design limitations into an opportunity for space and tranquilly.