Lyford

Wandsworth

Lyford

Lyford, Wandsworth

An incredible, architecturally designed home in Wandsworth. The house is open and filled with natural light that emphasises the geometric, wooden staircase. Lyford features two en-suite bedrooms, one TV Room, a double height entrance hall, an open plan kitchen and dining and a luscious wrap around garden. 4000 sqft. Based in Wandsworth (SW18)

Contact Us


Drop us a message to find out more about this location or to check availability/rates.

    Show more images

    Map (Local train stations, hotels, restaurants and parking)


    Similar Locations to Lyford

    • Pear Tree House
      Pear Tree House

      Shortlisted for the Stephen Lawrence prize and awarded a RIBA London Award in 2015. It has been featured in many magazines including Grand Designs Magazine and the Sunday times Homebuilding and renovating magazine. The house has been built around a 100 year old pear tree, which was once part of a Victorian fruit orchard, creating an internal courtyard bringing light and air to the centre of the building. The house is long and thin, and the layout is arranged around the changing light of the day with the lowered snug in the centre of the building forming cosy retreat with views out into the garden. The building was designed to blend into its wooded back land context as far as possible and views through the building are defined by slender vertical elements which echo the experience of looking through trees. The ground floor walls are cast in concrete with vertical timber and contrast the polished concrete floor creating abstracted reflections. The house features crafted joinery made from oak veneered ply with brass detailing. Two handmade chandeliers, hang in the double height void spaces at either end of the glass link. The smooth ply finish staircases create dramatic, naturally lit spaces from the roof lights above. The interior of the house is furnished with mid-century style modern pieces and lighting. PLEASE NOTE curtains are now hung in the main spaces.

    • Nightingale House
      Nightingale House

      A stunning architecturally designed modern house in Clapham (SW12). It has a huge open plan ground floor with a beautiful courtyard at the front of the house and an outdoor BBQ dining area at the back. The house has floor to ceiling windows, brick walls and an incredible central staircase. It has 5 bedrooms, 4 bathrooms/shower rooms, a television room, a formal sitting room, dining room and cocktail area.

    • The Drive
      The Drive

      Contemporary modern house, open plan kitchen and living area, 3 large reception rooms, 6 bedrooms, large terrace areas with stone and decking, large garden with play area and zip wire, indoor pool, double garage, drive way, large windows flooding the house with natural light, private road. Located in Kingston.

    • Kingsley
      Kingsley

      Ultra modern courtyard house with clean lines. Floor to ceiling glass windows which open onto courtyard with water feature. Wood burning stove in living room. Beautifully designed, RIBA shortlisted, home. High end kitchen (Subzero, Barazza, Blanco etc..) with concrete island open to dining room. All very open plan. Rear widescreen floor to ceiling glass opens onto deck with views to the east. Exterior stairs lead to garden and games room (with grey ping pong table). Materials – American walnut feature walls with light panel, Brazilian slate external floor and shower, panga panga internal floor, clear white walls, litetile splashback in kitchen, astroturf lawn. Originally a 60s bungalow, completely rebuilt in 2011 by Zuber Architecture and now a very modern 3/4 bedroom home. Good selection of contemporary and midcentury modern furniture (including Matthew Hilton Light table, Nelson bench, Muller chairs, Heatherwick Spun chair, bubble chair, Hay chairs, Natuzzi coffee table, Miura stools etc..) and a few pieces of modern (mainly abstract) art and photography although most white walls are clear. Other features include integrated film projector in living room, colour change splashback in kitchen, retracting walls to leave hanging corner feature “pavilion” kitchen/dining space, glass balustrade to rear deck and stairs, shower open to tree ferns.