Cube Coach House

Clapham

Cube Coach House

Cube Coach House, Clapham

Unique home and former coach house with one-of-a-kind glass cube outbuilding in garden. The cube/glasshouse sits above a pond in a tropical walled-garden, with palms and other botanical elements. The interior is a mixture of modern and bohemian delights: floor to ceiling windows, open-plan kitchen and living space (island with gas hob included), vintage wares (including some mid-century modern furniture), children’s bedrooms and large bathroom. Located in Clapham in South West London. SW12.

Amenities

TrainNearest Rail: Clapham South 5mins walk/ Balham main line 10mins walk

Contact Us


Drop us a message to find out more about this location or to check availability/rates.

    Show more images

    Map (Local train stations, hotels, restaurants and parking)


    Similar Locations to Cube Coach House

    • Sanctuary
      Sanctuary

      This Victorian property has been completely rebuilt & architect-designed by its New Zealand owner, to reflect a welcoming, open, sociable space for friends and family, that celebrates indoor-outdoor living. There is a sense of calm upon entering this light and airy, modern property, with its dark oak throughout, neutral palette and abundant greenery, full-height doors, opening onto a 20 square metre outdoor space, roof terrace and plenty of glass for maximum light. Three bedrooms, two of which have en-suites and an office, have been interior-designed with a similar colour palette and nature-inspired furnishings. The main bedroom has an en-suite with a spa bath, amongst greenery, to create a peaceful environment and double doors leading to a private, sun-soaked roof terrace. The kitchen has a large island, made from rare 60 millimetre thick quartzite with chiselled edges, which makes for a striking entertainment space, perfect for cookery demonstrations, with Gaggenau appliances, which include a double gas burner, gas wok, Teppanyaki, deep fat fryer, steam oven and 760mm wide oven, coffee machine, large fridge & freezer. Outdoors, the quartzite continues to encapsulate the BBQ and integrate the outdoors. Between the kitchen and open-plan dining room is an indoor garden. Down the stairs to the basement is a space utilised for storage, laundry & a nightclub, suitable for 30 people, with DJ turntables, CD mixer, laser lights and a smoke machine which is offered privacy by a large tree fern in the light-well and sound-proofing.

    • The Distillery
      The Distillery

      A derelict former Gin Distillery, quietly being lost to time in the corner of a car park in London’s East End, seemed an unlikely site to create a bright and inviting family home.  Landlocked on two sides, and with flats running the entire length of a third, the challenge was to incorporate light and views into the design without creating issues of overlooking. But it was this challenge that client/architect Rupert Scott of Open Practice Architecture used as inspiration to create a sanctuary of light, space and calm that defies its geographic constraints. Externally the Gin Distillery retains its previous discretion, but on entering the hidden courtyard a vast wooden door eludes to a different world within. The choice of materials focuses on simplicity and durability. Exposed steelwork with timber and polished concrete surfaces make up the ground floor living spaces with large Crittall windows reinstating the original rhythm of apertures. Throughout the interior, carefully placed light wells, screens and openings allow patterns of light to drift across the surfaces as each day progresses. A black steel staircase at the back of the home emerges into a sun-filled landing off which sit two modern cabin style bedrooms and a bathroom with Scandinavian redwood ceilings. An enclosed terrace on the upper floor allows for a tranquil outdoor escape from the bustle of surrounding Whitechapel. A new anthracite zinc roof sits within the walls and protrudes upwards to provide additional height within. The front yard and side passage also serve as secluded, social spaces that cushion the home from its urban surroundings. The Gin Distillery is an exercise in re-use and re-invention, converting strict design limitations into an opportunity for space and tranquilly.

    • Westbridge
      Westbridge

      Large detached property, spread over three floors with contemporary interiors. With a long rear garden with a tree house, and a front garden with space for parking of two/three cars. Located in Battersea, South West London, SW11