Cornerstone – Exclusive

Crouch End

Cornerstone – Exclusive

Cornerstone – Exclusive, Crouch End

Late Victorian terrace with beautiful original features including ceiling roses, stained glass and a dramatic 3 story staircase.   The modern extension features a double height kitchen and gallery with bespoke steel bannisters and a brass island, concrete floor with brass inlay and crittal windows. The dining room has a facated roof and large bespoke oak table. The whole area is flooded with natural light.   There are 4 bedrooms and a nursery plus 3 bathrooms all with polished plaster walls, concrete basins and brass details.   The large garden features a terrace, outdoor kitchen and lighting system. The feature tree ferns sit amongst dense planting.   The house is largely a blank canvas, with few personal items. It has a monochrome colour scheme, complimented with oak and brass detailing. JJCedar

Contact Us


Drop us a message to find out more about this location or to check availability/rates.

    Show more images

    Similar Locations to Cornerstone – Exclusive

    • Montgomery House
      Montgomery House

      Victorian house with modern architect designed double height L-shaped rear extension in glass, painted white inside and out. There is a polished concrete floor and a bespoke kitchen in tiger oak and walnut with black work-tops. A seating area with large sofa and double window seats faces the garden, with a hidden television that sinks into the ground. Full length is 14m x 6m (into seating area). A space full of beautiful natural light, with lots to shoot through, including greenery that can be moved for shots. Above is a mezzanine level with walkway leading to a desk and shelving, which allows for top shots and other interesting angles of the area below. Outside there is a large sunken patio at the lower level with a floating bench seat in teak and an upper balcony facing the garden. Garden is L-shaped, laid to lawn 35m x 25m (into L-shape). A separate bedroom area can also be available for use as a green room etc and there are two adjoining Victorian style rooms on mezzanine level for equipment.

    • Pear Tree House
      Pear Tree House

      Shortlisted for the Stephen Lawrence prize and awarded a RIBA London Award in 2015. It has been featured in many magazines including Grand Designs Magazine and the Sunday times Homebuilding and renovating magazine. The house has been built around a 100 year old pear tree, which was once part of a Victorian fruit orchard, creating an internal courtyard bringing light and air to the centre of the building. The house is long and thin, and the layout is arranged around the changing light of the day with the lowered snug in the centre of the building forming cosy retreat with views out into the garden. The building was designed to blend into its wooded back land context as far as possible and views through the building are defined by slender vertical elements which echo the experience of looking through trees. The ground floor walls are cast in concrete with vertical timber and contrast the polished concrete floor creating abstracted reflections. The house features crafted joinery made from oak veneered ply with brass detailing. Two handmade chandeliers, hang in the double height void spaces at either end of the glass link. The smooth ply finish staircases create dramatic, naturally lit spaces from the roof lights above. The interior of the house is furnished with mid-century style modern pieces and lighting. PLEASE NOTE curtains are now hung in the main spaces.

    • Kingsley
      Kingsley

      Ultra modern courtyard house with clean lines. Floor to ceiling glass windows which open onto courtyard with water feature. Wood burning stove in living room. Beautifully designed, RIBA shortlisted, home. High end kitchen (Subzero, Barazza, Blanco etc..) with concrete island open to dining room. All very open plan. Rear widescreen floor to ceiling glass opens onto deck with views to the east. Exterior stairs lead to garden and games room (with grey ping pong table). Materials – American walnut feature walls with light panel, Brazilian slate external floor and shower, panga panga internal floor, clear white walls, litetile splashback in kitchen, astroturf lawn. Originally a 60s bungalow, completely rebuilt in 2011 by Zuber Architecture and now a very modern 3/4 bedroom home. Good selection of contemporary and midcentury modern furniture (including Matthew Hilton Light table, Nelson bench, Muller chairs, Heatherwick Spun chair, bubble chair, Hay chairs, Natuzzi coffee table, Miura stools etc..) and a few pieces of modern (mainly abstract) art and photography although most white walls are clear. Other features include integrated film projector in living room, colour change splashback in kitchen, retracting walls to leave hanging corner feature “pavilion” kitchen/dining space, glass balustrade to rear deck and stairs, shower open to tree ferns.