Chattock Gardens

Birmingham

Chattock Gardens

Chattock Gardens, Birmingham

Modern, newly built, open plan house, 1 floor below ground with deep light filled courtyards. Swimming pool below ground. 4 bedrooms and large glass surrounded lounge on the floor above ground. All accessed by a private driveway. Located in West Midlands.

Amenities

TrainNearest Rail: 150m trains to London every 30 mins

Contact Us


Drop us a message to find out more about this location or to check availability/rates.

    Show more images

    Map (Local train stations, hotels, restaurants and parking)


    Similar Locations to Chattock Gardens

    • Thistleton House
      Thistleton House

      The property is situated between Highgate and Crouch End on a treelined avenue with no houses in front of the property. Size of the house is 3800sqft, which comprises a kitchen/family area with direct access to a decking and garden, on first floor there is a triple aspect dbl reception room with sitting and games area also with garden access, the house has 4 bedrooms (3 at the top of the house and one on ground floor). there is also a lodge in the garden which is 400 sqft. A modern building with nods to the vintage and retro; some wooden floors and surfaces with pop culture ornaments and arts. The kitchen has a gas hob situated on an island; the worktops are stainless steel. Concrete floors throughout There is off street parking for 2 cars and plenty of parking on street which do have resident parking between 2-4pm. The house was designed by the architects Waugh Thistleton. Located in North London, N6.

    • The Distillery
      The Distillery

      A derelict former Gin Distillery, quietly being lost to time in the corner of a car park in London’s East End, seemed an unlikely site to create a bright and inviting family home.  Landlocked on two sides, and with flats running the entire length of a third, the challenge was to incorporate light and views into the design without creating issues of overlooking. But it was this challenge that client/architect Rupert Scott of Open Practice Architecture used as inspiration to create a sanctuary of light, space and calm that defies its geographic constraints. Externally the Gin Distillery retains its previous discretion, but on entering the hidden courtyard a vast wooden door eludes to a different world within. The choice of materials focuses on simplicity and durability. Exposed steelwork with timber and polished concrete surfaces make up the ground floor living spaces with large Crittall windows reinstating the original rhythm of apertures. Throughout the interior, carefully placed light wells, screens and openings allow patterns of light to drift across the surfaces as each day progresses. A black steel staircase at the back of the home emerges into a sun-filled landing off which sit two modern cabin style bedrooms and a bathroom with Scandinavian redwood ceilings. An enclosed terrace on the upper floor allows for a tranquil outdoor escape from the bustle of surrounding Whitechapel. A new anthracite zinc roof sits within the walls and protrudes upwards to provide additional height within. The front yard and side passage also serve as secluded, social spaces that cushion the home from its urban surroundings. The Gin Distillery is an exercise in re-use and re-invention, converting strict design limitations into an opportunity for space and tranquilly.

    • Cornerstone – Exclusive
      Cornerstone - Exclusive

      Late Victorian terrace with beautiful original features including ceiling roses, stained glass and a dramatic 3 story staircase.   The modern extension features a double height kitchen and gallery with bespoke steel bannisters and a brass island, concrete floor with brass inlay and crittal windows. The dining room has a facated roof and large bespoke oak table. The whole area is flooded with natural light.   There are 4 bedrooms and a nursery plus 3 bathrooms all with polished plaster walls, concrete basins and brass details.   The large garden features a terrace, outdoor kitchen and lighting system. The feature tree ferns sit amongst dense planting.   The house is largely a blank canvas, with few personal items. It has a monochrome colour scheme, complimented with oak and brass detailing. JJCedar