Ambler Style

Finsbury Park

Ambler Style

Ambler Style, Finsbury Park

The interior designed four storey Victorian townhouse has been extended and remodelled. This colourful, super stylish family home is furnished with an interesting mix of vintage and modern design classics. The ground floor with dark oak floorboards, houses the open plan kitchen and dining area which leads through to a modern lounge space to the rear of the house. This space has a beautiful herringbone parquet floor with a large expanse of glass windows and feature brick walls with floating log burner. There are 3 double bedrooms (two kids’ rooms). Each room uses block colour and interesting furniture including bespoke beds. There are characterful original features in each of the rooms. There is a huge array of interestingly designed bathrooms! From a sparkly gold Liberace-inspired downstairs loo, a feature wet room with a floor-to-ceiling opaque glass wall and unique reclaimed floor tiles as well as a family bathroom complete with lightbox. The fourth floor loft extension has exposed brick walls, glass doors with views of the London skyline and rear garden as well as beautiful vintage furniture. This is used as an office, bar and gaming space. There is a 40ft garden with grass, mature trees and shrubs as well as a tiled patio area with comfortable cushioned sofas. There is a shed and treehouse. Off-street parking can be arranged for an additional cost. Located near Finsbury Park, Islington, N4

Amenities

TrainNearest Rail: Finsbury Park

Contact Us


Drop us a message to find out more about this location or to check availability/rates.

    Show more images

    Map (Local train stations, hotels, restaurants and parking)


    Similar Locations to Ambler Style

    • Scandi Village
      Scandi Village

      Light and airy re-imagining of a family suburban home. 2 story modern detached house (Built circa 1985) Modern light interior (skandi touches) 4 bed. (4th bedroom converted in to large kids playroom) 3 bathrooms (and extra downstairs toilet) Large open plan kitchen diner where we spend most of out time as a family. 5m Fineline concertina doors on to garden. 2 further reception rooms. Swimming pool (10m x 5m) in large family garden. Off street private parking for 4-5 cars or a couple of large vans. Plenty of natural daylight through out. Mix of Modern/mid century furniture. Located in Dulwich Village, South East London, SE21

    • Thirty
      Thirty

      North-East facing, Double Fronted Victorian semi detached location house in Peckham. The interiors have been modernised by an interior designer; the overall look of the house blends neutral deign with pops of tropical colour – see the wallpapered sitting area and teal walls. The layout in the kitchen offers an open plan design with steps up to the living areas which are on a higher level than the kitchen itself. The kitchen extensions offers white units/surface with a quirky angular design that offers double height in the kitchen itself. The kitchen-designer provides a nod to vintage tropical design whilst maintaining a stylish, contemporary look. Some original, Victorian features remain. Upstairs the master bedroom offers a warm yellow tone and plantation shutters (which are also seen in the living room), the location also provide’s large teenager’s bedrooms and a spacious bathroom with a free-standing bath. A second bathroom offers monochrome details with black wall tiles and diamond tiles on the floor. Located in Peckham, South East London SE22

    • The Distillery
      The Distillery

      A derelict former Gin Distillery, quietly being lost to time in the corner of a car park in London’s East End, seemed an unlikely site to create a bright and inviting family home.  Landlocked on two sides, and with flats running the entire length of a third, the challenge was to incorporate light and views into the design without creating issues of overlooking. But it was this challenge that client/architect Rupert Scott of Open Practice Architecture used as inspiration to create a sanctuary of light, space and calm that defies its geographic constraints. Externally the Gin Distillery retains its previous discretion, but on entering the hidden courtyard a vast wooden door eludes to a different world within. The choice of materials focuses on simplicity and durability. Exposed steelwork with timber and polished concrete surfaces make up the ground floor living spaces with large Crittall windows reinstating the original rhythm of apertures. Throughout the interior, carefully placed light wells, screens and openings allow patterns of light to drift across the surfaces as each day progresses. A black steel staircase at the back of the home emerges into a sun-filled landing off which sit two modern cabin style bedrooms and a bathroom with Scandinavian redwood ceilings. An enclosed terrace on the upper floor allows for a tranquil outdoor escape from the bustle of surrounding Whitechapel. A new anthracite zinc roof sits within the walls and protrudes upwards to provide additional height within. The front yard and side passage also serve as secluded, social spaces that cushion the home from its urban surroundings. The Gin Distillery is an exercise in re-use and re-invention, converting strict design limitations into an opportunity for space and tranquilly.